Våra bussar

Bland våra bussar finner du något för alla behov! Med allt från 8 till 78 platser har vi alltid något som just passar er resa. Bussarna är moderna med den senaste tekniken. Allt för att din resa ska bli så bekväm som möjligt.

Våra bussar kör miljösmart

Bussarna är utrustade med moderna Euro 6-motorer som uppfyller de strängaste kraven i Sverige och EU. Och med funktioner som alkolås, 3-punktsbälten på alla platser, justerbara säten, gott om benutrymme, gratis Wi-Fi och toalett ombord, strävar vi efter att göra din resa så bekväm som möjligt.

HVO – det miljövänliga bränslet

För oss är det viktigt att kunna erbjuda så miljövänliga resor med buss som möjligt. Därför använder vi oss endast av bussar med högsta miljöklass, Euro 6. Vi kör också största delen av våra bussar på det fossilfria bränslet HVO 100.

HVO står för Hydrerad Vegetabilisk Olja och är ett förnybart drivmedel som kan ersätta diesel i dieselmotorer men släpper inte ut någon fossil koldioxid i atmosfären. HVO 100 framställs genom att 100 procent förnybara råvaror, som växt- och djurfetter, processas med vätgas under inverkan av en katalysator vilket skapar kolvätekedjor som är identiska med dieselolja. Minskningen av växthusgasutsläpp beror på vilka råvaror som används och blir mellan 50 och 90 procent jämfört med traditionell vanlig diesel.

Förutom de bussar som körs med HVO har vi gasdrivna minibussar och ett antal eldriva småfordon.

Våra bussar på Aneby Buss är bekväma och har hög komfort.