Om Aneby Buss

Aneby Buss är ett familjeägt företag som är har sitt säte i Aneby, Småland. Vi har cirka 100 anställda chaufförer och en vagnpark bestående av 77 fordon. Det gör oss till ett av höglandets största bussbolag med en omsättning på cirka 90 mkr.

Vi har lång erfarenhet i branschen, närmare bestämt sedan 1940-talet. Hos oss arbetar vi för att alltid hålla hög standard, ha nöjda kunder och med miljö och säkerhet i fokus. Våra bussar körs till största del på miljöbränsle.

Vi jobbar alltid för att vara det självklara valet när det gäller persontransporter. På två år har vi ökat vår omsättning med 100%, vilket vi ser som en garanti för att vi alltid gör ett bra jobb gentemot nya och befintliga kunder.

Vårt miljöarbete på Aneby Buss

Aneby Buss AB har varit miljöcertifierade sedan 2020. Vi arbetar för att upprätthålla en god service, en god arbetsmiljö samt genomföra säkra transporter till minsta möjliga miljöpåverkan. Under åren har vårt miljöarbete hela tiden förändrats och förbättrats. I och med vår miljödiplomering genomförde vi en Heavy ECO-drivingkurs med alla chaufförer. En uppdatering sker årligen bland våra chaufförer, även nyanställda.

I övrigt sorterar vi vårt avfall, allt från läskburkar, PET-flaskor, metallförpackningar till brännbart. I tvätthallen använder vi miljövänlig tvätt och avfettning.

2008 mottog vi Aneby kommuns miljöpris.

Kontakta oss för mer information kring miljöpolicy och våra åtgärder.

Vårt kvalitetsarbete på Aneby Buss

Aneby Buss AB har varit kvalitetscertifierade sedan 2009.

Genom åren har vårt kvalitetsarbete utvecklats. Vi mäter våra egna arrangerade beställningsresor genom enkäter några gånger per år.

När det gäller skolskjutstrafiken följs den trafiken upp genom ständiga träffar med vår uppdragsgivare.

ISO-9001-14001-39001
Andreas Beckius Gustafsson är VD på Aneby Buss - det smidiga bussbolaget på småländska höglandet.

Våra bussar

Aneby Buss vagnpark består av fordon med allt från 8 till 78 platser. Våra bussar är bekväma och håller hög standard. Många av bussarna är utrustade med t.ex. DVD och Wifi om så önskas, kaffebryggare m.m. Våra fordon har alltid varit kända för att vara välvårdade både in- och utvändigt.

Resevillkor

Aneby Buss följer Konsumentverkets allmänna villkor för paketresor.

För mer information läs här.

Stolt samarbetspartner till TAIF

På Aneby Buss värdesätter vi samarbete och engagemang. Att stötta och vara en del av vårt närområde är självklart för oss. Vi tror på att främja idrott och rörelse, och stödjer TAIF Hockey genom att köra laget till sina bortamatcher. Det är mer än bara transport för oss; det är en möjlighet att stärka gemenskapen och främja positiva värden. Vi är stolta över att stödja TAIF Hockey och ser fram emot att vara en del av deras resa.