Antikmässan

Rimini – 24 maj, 10 dgr

Res med oss till ljuvliga Italien!

Välkomna till underbara Rimini, Italiens pärla, regissören Fredrico Fellinis födelsestad, med en 15 kilometer lång härlig sandstrand. Under vår vistelse bor vi på det fina familjeägda Hotel Laika, perfekt beläget på bekvämt gångavstånd från stranden. Hotellets gäster har ett avgränsat område på stranden där det finns tillgång till solstolar. Resan bjuder på fina utflykter och givetvis ett stopp i det lilla landet San Marino.

DAG 1. Hemorten – Södra Bayern

Under morgonen samlas vi på bussen och påbörjar vår härliga resa. Via Helsingborg-Helsingör eller Öresundsbron och genom Danmark ner till färjan från Gedser till Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till vårt hotell där vi äter en sen middag.

DAG 2. Södra Bayern – Rimini

Efter en god frukost fortsätter sedan resan genom det omväxlande bayerska landskapet. När vi passerat München skymtar vi Alperna för första gången. Vi fortsätter in i alpvärlden och tar oss via Innsbruck söderut in i Italien. Via Bologna når vi under sen kväll vårt badparadis Rimini och hotell Laika, där middagen väntar. Under dagen gör vi uppehåll på lämpliga platser för lunch, bensträckare och fika.

Antikmässan

DAG 3-8. Rimini – alla utflykter ingår

Rimini är en av de största och mest kända badorterna vid Adriakusten. Den breda och långgrunda sandstranden lockar med sina färggranna parasoller och solstolar. Som omväxling till strandlivet erbjuder Rimini intressant historia, staden är 2000 år gammal! Inne i Rimini hittar vi Augustbågen som uppfördes år 27 f.kr och Tiberiusbron som stod klar år 21 e.kr, som fortfarande idag klarar biltrafik! Rimini är också känt för shopping, den stora shoppinggatan Via Corso d’Augusto. Finare krogar finner man i de gamla fiskar- och fattigkvarteren Borgo San Giuliano. Frukost och goda middagar äter vi på vårt trivsamma hotell.

Vi har mycket tid att på egen hand utforska Rimini och bara njuta av den härliga italienska maten och de vackra omgivningarna samt njuta av den fina sandstranden.

Bland annat finns här rester av en gammal fiskmarknad och Tempio Maletestiano!

Perfekt att slå sig ner på en av de många gatuserveringarna för någon svalkande dryck eller en glass.

En dag kör vi den lilla biten till det lilla landet San Marino. Landet kallas världens äldsta republik och är den enda kvarvarande av de medeltida stadsstaterna på italienska halvön. Landet består i huvudsak av ett berg som ligger strax innanför Italiens östkust, med utsikt över Adriatiska havet. Vi parkerar bussen i utkanten av staden och promenerar upp i centrala staden. Givetvis passerar vi butiken Lucy spirits som har en markis med texten ”Systembolaget” En av dagarna ägnar vi åt en heldagsutflykt till klosterbyn Assisi ca 3 tim bussfärd från Rimini. En annan dag ett trevligt eftermiddagsbesök på det stora shoppingcentret norr om Rimini, där kan man köpa lite italienska förnödenheter med sig hem.

DAG 9. Rimini -Södra Bayern

På morgonen säger vi farväl till Rimini för denna gång och påbörjar hemresan. Vi åker norrut via Österrike och når vårt hotell på kvällen där middag och övernattning väntar.

DAG 10. Södra Bayern – hemorten

Efter frukost stiger vi åter på bussen för vidare färd hemåt. Genom Tyskland upp till Rostock där vi tar färjan över till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron eller Helsingör-Helsingborg är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd resa till Rimini.

Pris från:

12600:-/person

Reseinfo, 10 dagar:

 • Avresa från Sverige 24 maj
 • Hemkomst  2 juni

Detta ingår i resan

 • Bussresa i helturistbuss
 • Del i dubbelrum
 • Frukost/Middag på hotellet i Rimini
 • Vägskatter & färjeavgifter
 • Alla utflykter under resan
 • Minnen för livet

Tillägg

 • Enkelrumstillägg 2400:-
 • Avbokningsskydd 500:-

Rabatter:*

 • Barn 3-6 år, 2500 kr/person
 • Barn 7-14 år, 2000 kr/person
 • Del i 3-bäddsrum, 15 år och uppåt, 1000 kr/person

*Gäller tillsammans med två fullt betalande vuxna

Övriga rabatter:

Gratis anslutning från valfri ort i Småland/Östergötland vid minimum 10 personer, upphämtning kan även ske längs färdvägen längs E4.

Kontakt

Telefon: 0380-405 10

E-post: gruppbokning@anebybuss.se

Boka resa

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Antal resenärer

Resenär 1 (Beställare)

3-bäddsrum resenär 1
Bekräfta