Antikmässan

Prag, 6 dagar, 29 juni – 4 juli

Res med oss på Aneby Buss för en resa till staden med mat, öl och kultur!

Förföriskt vacker stad.

Prag brukar kallas ”De hundra spirornas stad” eftersom staden är rik på kyrkor, kloster och palats. Stadens skönhet blir tydligast när mörkret fallit och husfasaderna lyses upp av tusentals strålkastare. Tänk att strosa fram längs de snirkliga små gatorna bland vackra husfasader och känner historiens vingslag samtidigt som vi tar del av dagens Prag som sjuder av liv på gator och torg. Det är under kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger lätt att bli förälskad i denna pärla. Vilken känsla att under dagarna i Prag utforska det skummande tjeckiska ölet och den välsmakande maten. Vi får också ta del stadens intressanta historia. Framför allt får vi njuta av staden som även kallas ¨Den gyllene Staden¨ är något alldeles utöver det vanliga.

DAG 1. Hemorten – Cottbus

Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på Ljungbystop, för bensträckare och möjlighet till frukost. Via färjan över Öresund och vidare genom Danmark kommer vi till hamnstaden Gedser för att ta färjan till Rostock. Resan går vidare genom Tyskland till Cottbus och vårt övernattningshotell Radisson Blu i utkanten av staden. Vi checkar in och serveras middag innan det är dags att lägga huvudet på kudden.

DAG 2. Cottbus – Prag

Vår resa fortsätter och lagom till lunch når vi Sachsens kungliga huvudstad Dresden. Där vi stannar till och för lunch eller en större fika på egen hand. Därefter rullar vi vidare och har snart passerat gränsen till Tjeckien. Väl framme i Prag checkar vi in på vårt hotell Ambiance och gör oss ”hemmastadda”. Gemensam middag på kvällskvisten.

DAG 3-4. Prag – alla utflykter ingår

Under två dagar kommer vi att bekanta oss med denna fantastiska stad och se många vackra sevärdheter både med lokalguide och på egen hand.

Vi promenerar i de smala gränderna runt slottet ner till floden Moldau, går över välkända och vackra Karlsbron, vidare genom Gamla Stan till Rådhusplatsen där vi ser det ikoniska astronomiska uret. När man upptäcker denna vackra stad på egen hand kan man besöka något av stadens intressanta museum, shoppa till förmånliga priser, slå sig ner på en uteservering och bara njuta av folkvimlet eller varför inte släcka törsten med en iskall tjeckisk pilsner på någon mysig ölstuga – här finns något för alla!

För den promenadvana är det bara att snöra på sig ett par bekväma skor då Prag är en stad att vandra i. Men man kan även ta sig snabbt och bekvämt in till stadens hjärta via tunnelbane- och spårvagnsnätet.

På kvällen väntar oss en härlig folkloreaftonen. En enastående kväll med 3-rätters middag, dryck och tjeckisk underhållning framförd av professionella dansare och musiker i traditionell klädsel på restaurang U Marcanu. Sista dagen i Prag passar vi på att åka en fantastisk 2 timmars båttur på Moldau med middagsbuffé och musik.

DAG 5. Prag – Berlin

Fyllda av intryck och glädje över att ha fått lära känna denna praktfulla huvudstad påbörjar vi nu hemresan. Vi styr mot vårt hotell Abba Berlin där vi ska spendera vår sista natt tillsammans. Gemensam middag serveras på hotellet.

DAG 6. Berlin – Hemorten

Så var det dags att bege oss sista biten hemåt. Vi rullar ut till hamnområdet för att ta färjan tillbaka till Danmark. Efter ett par timmar på danska motorvägar tar vi färjan över sundet till Helsingborg. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemtrakter med många härliga minnen och nya spännande bekantskaper i bagaget – tack för denna gång!

Påstigningsorter

Avrestid från de olika påstigningsorterna meddelas i samband med bokningsbekräftelsen.

 

Pris från:

8495:-/person

Reseinfo, 6 dagar:

  • Avresa från Sverige 29 juni
  • Hemkomst  4 juli

Detta ingår i resan

  • Bussresa i helturistbuss
  • Del i dubbelrum
  • Vägskatter & färjeavgifter

Tillägg

  • Enkelrumstillägg 2950:-
  • Avbokningsskydd 500:-

Övriga rabatter:

Gratis anslutning från valfri ort i Småland/Östergötland vid minimum 10 personer, upphämtning kan även ske längs färdvägen längs E4.

 

Kontakt

Telefon: 0380-405 10

E-post: gruppbokning@anebybuss.se