Musikalen Änglagård

Musikalen Änglagård i Stockholm den 16 februari (Datum passerat)

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet för Fannys jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar hon nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna, och gamla hemligheter stiger upp till ytan. Men det blir också möten och kärlek som skapar nya, livslånga band. Utanförskap och tillhörighet är teman som Änglagård baseras på. Den starka berättelsen och det rika persongalleriet gjorde filmen omåttligt populär för 30 år sedan. Änglagård hyllades av kritikerna och är en av de största publikframgångarna i svensk filmhistoria. 1,14 miljoner svenskar såg filmen på bio och 1993 belönades den med tre Guldbaggar: bästa film, bästa regi (Colin Nutley) och Ernst Günther (specialbagge för kreativa insatser). Colin Nutley nominerades också för bästa manus och Helena Bergström för bästa kvinnliga huvudroll.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Fredag

På morgonen går bussen mot Stockholm. Vi stannar på trevliga Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta en god lunch. Vid ca.15-tiden checkar vi in på Hotel Grand Central By Scandic , som ligger mittemot Oscarsteatern där musikalen startar kl 19:30 ”var ute i god tid”.

Lördag

Efter en skön sovmorgon och god frukostbuffé har vi några timmar till förfogande i Stockholm, tyvärr måste vi checka ut senast 12:00 men det går bra att ställa väskorna i bagagerummet, efter det så har man lite tid att turista i Stockholm hotellets läge gör att vi har en kort promenad på 10 min till Gallerian, NK eller shoppingkvarteren runt Drottninggatan eller varför inte ett besök i Gamla stan? vid 14-tiden vi tar plats i bussen igen.

På hemresan gör vi ett stopp i Stavsjö innan vi framåt kvällen kommer åter till hemorten.

Pris från:

2995:-/person

Detta ingår i resan

  • Resa i helturistbuss
  • Del i dubbelrum
  • Hotellfrukost
  • Parkettbiljett till Oscarsteatern kategori A

Tillägg

  • Enkelrumstillägg 700:-
  • Avbokningsskydd 100:-/person

Denna resa är fullbokad. Vi återkommer med nya datum längre fram.

Kontakt

Telefon: 0380-405 10

E-post: gruppbokning@anebybuss.se