Musikalen Änglagård

Musikalen Änglagård i Stockholm den 10-11 oktober

Res med oss på Aneby Buss till Stockholm den 10-11 oktober. Upplev Änglagård som musikal, turista några timmar i Stockholm och tillbringa en natt på hotell Scandic Malmen med utmärkt service och alla bekvämligheter.

Så här ser resplanen ut:

Torsdagen 10 oktober

På förmiddagen går bussen mot Stockholm (se upphämtningsorter och tider). Vi stannar på trevliga Stavsjö där vi tar en försenad 11-kaffe med fralla. Vid 15-tiden anländer vi till vårt hotell Scandic Malmen, centralt beläget i Stockholm på Södermalm. Hotellet ligger bara på tio minuters gångavstånd från Gamla Stan. Centralstationen ligger bara en km bort och därifrån kan man lätt nå andra områden som man vill upptäcka. Allmänna kommunikationer ligger i närheten som gör det lätt att nå centrum av staden. Detta hotell i skandinavisk stil har vänlig och utmärkt service. Rummen är modernt designade med karaktär och balans samt har alla moderna bekvämligheter. Detta hotell erbjuder gästerna en mängd utmärkta faciliteter. Gästerna kan äta härlig mat i bistron och njuta av fantastisk utsikt över Medborgarplatsen. Vid 18:15 kommer vi med bussen och hämtar upp er för färd till Oscarsteatern där musikalen startar 19:30. Efter föreställning (ca 22:00) möter bussen upp för att återvända till vårt hotell. Där kanske man har lust att besöka någon av hotellets 3 populära barer och i 2 av barerna anordnas ofta kvällsunderhållning med DJ och livemusik.

Fredagen 11 oktober

Efter en skön sovmorgon och god frukostbuffé har vi några timmar till förfogande i Stockholm, tyvärr måste vi checka ut senast 12:00 men det går bra att ställa väskorna i bagagerummet. Efter det har man lite tid att turista i Stockholm. Från hotellet när man genom en promenad Gamla stan där man kan strosa runt eller bara ta en ¨gofika¨. Vid 14-tiden tar vi plats i bussen för hemfärd.

På hemresan gör vi ett stopp i Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta en god lunch.

Vi bor på Hotell Scandic Malmen när vi besöker Stockholm och Musikalen Änglagård

Om musikalen

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet för Fannys jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar hon nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna, och gamla hemligheter stiger upp till ytan. Men det blir också möten och kärlek som skapar nya, livslånga band. Utanförskap och tillhörighet är teman som Änglagård baseras på. Den starka berättelsen och det rika persongalleriet gjorde filmen omåttligt populär för 30 år sedan. Änglagård hyllades av kritikerna och är en av de största publikframgångarna i svensk filmhistoria. 1,14 miljoner svenskar såg filmen på bio och 1993 belönades den med tre Guldbaggar: bästa film, bästa regi (Colin Nutley) och Ernst Günther (specialbagge för kreativa insatser). Colin Nutley nominerades också för bästa manus och Helena Bergström för bästa kvinnliga huvudroll.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark (från hösten 2024 kommer rollen som Rut spelas av Sanna Nielsen) Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolvmannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Påstigningsorter

Övriga orter som Eksjö/Aneby/Tranås med mera kör vi transferbuss till närmsta påstigningsort.

Pris från:

3300:-/person

Detta ingår i resan

  • Resa i helturistbuss
  • Del i dubbelrum
  • Hotellfrukost
  • Musikalbiljett till Änglagård A-Biljett

Tillägg

  • Enkelrumstillägg 700:-
  • Avbokningsskydd 100:-/person

Kontakt

Telefon: 0380-405 10

E-post: gruppbokning@anebybuss.se

Boka resa

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Antal resenärer

Resenär 1 (Beställare)

Bekräfta